6 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Makreelcrostini met zoetzure radijsjes

Makreelcrostini met zoetzure radijsjes

ingrediënten


20 min
6 personen
1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 gerookte makreel
6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Bestrijk de plakken stokbrood rondom met olijfolie en bak ze knapperig onder de grill.
  • 2 Meng intussen de makreel, crème fraîche en bieslook door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep wat van de makreelsalade op de crostini en leg wat zoetzure radijsjes erop. Serveer de makreelcrostini op een grote schaal.

bereidingstip

Radijsjes over? Je kunt ze in een luchtdichte pot circa 1 week bewaren in de koelkast. Lekker in salades of op een broodje kaas.

wijnadvies

Schenk bij dit recept een lekker droge, witte Huiswijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 11 gram