4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Makkelijke ijstaart

Makkelijke ijstaart

ingrediënten


15 min
4 personen
kerstchocolaatje

dit product is niet beschikbaar

75 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 liter vanilleroomijs

dit product is niet beschikbaar

500 gram diepvriesbosvruchten

benodigdheden

cakevorm

bakpapier

vershoudfolie

  • 1 Laat de bosvruchten ontdooien en vang het vocht op. Houd wat bosvruchten apart voor de garnering.
  • 2 Schep de rest van de vruchten met wat van het sap en de geschaafde chocolade in laagjes door het ijs. Vul de met bakpapier of vershoudfolie beklede vorm ermee en zet minimaal 3 uur afgedekt in de diepvries.
  • 3 Steek de ijstaart los en haal deze uit de vorm. Garneer met de bosvruchten en naar wens met kerstchocolade.

wijnadvies

Graves Supérieures


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 5 gram