2 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Macaroni met zalm, garnalen en room

Macaroni met zalm, garnalen en room

ingrediënten


15 min
2 personen
75 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

75 gram gerookte zalmsnippers
125 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 takje verse peterselie
citroen

dit product is niet beschikbaar

theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

125 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

200 gram macaroni

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng 1.5 liter water aan de kook. Voeg zout toe en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de macaroni in een vergiet en laat kort uitlekken.
  • 2 Schep de macaroni terug in de pan en voeg de mascarpone, pepersnippers (of sambal), citroenschil, peterselie, zalmstukjes, gerookte zalmsnippers en garnalen toe.
  • 3 Verwarm het geheel al omscheppend, zodat de mascarpone smelt en de zalmstukjes nét gaar worden, ze mogen nog een beetje glazig zijn. Verdeel de macaroni over twee diepe borden en maal er naar smaak wat zout en peper over.

bereidingstip

Wie van dit gerecht een maaltijd wil maken, kan bijvoorbeeld diepvriesdoperwtjes of spinazie toevoegen. Dat smaakt allebei heerlijk bij de room en de vis! Of begin de maaltijd met een frisse salade.

wijnadvies

Dit gerecht vraagt om een verfrissende begeleider, een Elzasser Pinot Blanc, een Duitse Riesling Classic of een Italiaanse Soave.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 875 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 45 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr