2 personen
hoofdgerecht
home recepten macaroni met kruidige gehaktsaus

macaroni met kruidige gehaktsaus

ingrediënten


2 personen
gram belegen kaas (geraspt)
pot pastasaus
stengel bleekselderij (in boogjes)
1 prei (in ringen)
1 ui (gesnipperd)
1 rode paprika’s (in blokjes, zonder zaadjes)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
200 gram rundergehakt
100 gram champignons (in plakjes)
1 eetlepel olijfolie
250 gram macaroni

  • 1 Kook de pasta beetgaar.
  • 2 Verhit intussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de champignons. Schep ze uit de pan en houd apart. Bak het gehakt rul in het bakvet.
  • 3 Schep de knoflook, paprika, ui, prei en bleekselderij erdoor en bak 3-4 minuten mee.
  • 4 Voeg de pastasaus, zout en peper toe en stoof zachtjes 4-5 minuten. Meng de champignons erdoor.
  • 5 Giet de pasta af, laat goed uitlekken en schep door het gehaktmengsel. Bestrooi met de kaas.

bereidingstip

Vervang de groenten en champignons door een zak Italiaanse wokgroenten. Roer 2 eetlepels pesto door dit gerecht.