- 1 Kook de pasta net niet beetgaar. Smelt de boter in een (soep)pan en fruit hierin de knoflook 1 minuut op middelhoge stand. Voeg de mosterd toe en roer goed. Voeg de bloem toe en bak 1-2 minuten om te garen.
- 2 Giet al roerend de melk erbij en breng aan de kook. Zet de warmtebron lager en kook circa 5 minuten op een lage stand tot een saus.
- 3 Neem de pan van de warmtebron en voeg de belegen kaas in delen toe. Roer goed tot de kaas is gesmolten. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe en meng weer goed. Verwarm de oven voor op 200ºC.
- 4 Voeg de pasta, broccoli en paprika toe en meng goed. Schep in een ovenschaal, bestrooi met de overige Parmezaanse kaas en bak in de oven in circa 20 minuten krokant en goudbruin.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.