4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Mac & cheese met broccoli

Mac & cheese met broccoli

ingrediënten


20 min
4 personen
25 gram boter
theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Franse mosterd
250 gram kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram hamblokjes

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 pot bechamelsaus
400 gram vlugkokende macaroni
500 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng een ruime pan met 3 liter water en 1 el zout aan de kook.
  • 2 Snijd intussen de broccoli in roosjes. Voeg de broccoli en macaroni toe zodra het water kookt en kook in 4-5 min. beetgaar.
  • 3 Giet af in een vergiet en doe meteen terug in de pan. Zet de pan op een middelhoge stand en roer de bechamelsaus, melk, hamblokjes, kaas, mosterd en cayennepeper toe. Warm het gerecht een paar min. door en schep regelmatig om.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 759 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 94 gram
eiwit 35 gram