4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Mac & cheese met bloemkoolsaus

Mac & cheese met bloemkoolsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels broodkruim

dit product is niet beschikbaar

150 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram grote macaroni

dit product is niet beschikbaar

700 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

staafmixer

ovenschaal

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Kook de bloemkool in circa 15 minuten gaar in water met zout. Kook intussen de macaroni.
  • 2 Bak de spekblokjes goudbruin en knapperig in een droge, hete koekenpan. Pureer in een blender of met een staafmixer de helft van de bloemkool, de knoflook, melk, rozemarijn en de helft van de kaas tot een gladde saus. Breng op smaak met flink wat zout en peper.
  • 3 Schep de macaroni in de ovenschaal en verdeel de spekblokjes en overige bloemkool erover. Schenk de bloemkoolsaus erover en roer door. Bestrooi met de overige kaas en het broodkruim en zet de schaal circa 15 minuten onder de hete grill, tot de kaas goudbruin is.

bereidingstip

Liever zonder vlees? Vervang het spek in dit recept dan door gehakte walnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 32 gram