4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Maaltijdsalade van zoete aardappel en pinda’s

Maaltijdsalade van zoete aardappel en pinda’s

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

100 gram ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

150 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

4 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 225ºC. Snijd de zoete aardappels in dikke frieten. Dep droog en meng met de maizena. Besprenkel met 1 eetlepel olie en de kerrie en meng goed.
  • 2 Spreid de frieten uit over een bakplaat en bak circa 10 minuten hoog in de oven. Keer de frieten met een spatel en bak nogmaals 10 minuten.
  • 3 Meng intussen de ingrediënten voor de saus. Blancheer de taugé in kokend water en laat uitlekken. Schep de taugé, lente-ui, mango en pinda’s in een grote kom door elkaar, maal wat zout en peper erover en besprenkel met het limoensap en de rest van de olie.
  • 4 Serveer de frieten op een groot bord en schep een bergje salade erop. Serveer de saus erbij en bestrooi naar smaak met rode peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 10 gram