2 personen
hoofdgerecht

maaltijdsalade van krieltjes, rode biet en makreel

terug naar recept
home recepten maaltijdsalade van krieltjes, rode biet en makreel

maaltijdsalade van krieltjes, rode biet en makreel

ingrediënten


2 personen
1 snufje zout
1 snufje versgemalen peper
2 eetlepels walnoten
220 gram gerookte makreelfilet
1 middelgrote handappel
1 halve citroen (sap en rasp)
4 takjes krulpeterselie
4 eetlepels Griekse yoghurt
300 gram gekookte rode bieten
450 gram voorgekookte krieltjes

  • 1 Breng in een ruime pan water met een snuf zout aan de kook en kook er de krieltjes 8 minuten in. Giet af en laat goed uitwasemen.
  • 2 Snijd ondertussen de gekookte bieten in grove blokjes en het vruchtvlees van de appel in staafjes.
  • 3 Snijd de peterselie zo fijn mogelijk.
  • 4 Meng in een kom de yoghurt met de fijngesneden peterselie, het citroensap en de -rasp en kruid met zout en peper.
  • 5 Maak de krieltjes aan met deze yoghurtdressing en roer er de rode bieten doorheen.
  • 6 Verdeel over 2 borden en pluk de makreelfilet tot grove stukken. Verdeel over de salade. Bestrooi met de gesneden appel en de walnoten en strooi er eventueel nog wat fijngesneden peterselie overheen.