gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Luxe appel-perentaartjes

Luxe appel-perentaartjes

ingrediënten


15 min
250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 peer

dit product is niet beschikbaar

1 grote appel

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

ei

dit product is niet beschikbaar

eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

20 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rode port 

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels appelsap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gedroogde cranberry's

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

eidooier

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

30 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine lage taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Wel de rozijnen in de (lauwwarme) appelsap.
  • 2 Maal voor de vulling de hazelnoten met de suiker en kaneelpoeder fijn. Voeg de maizena, het ei en 15 gram boter toe en meng goed. Zet dit mengsel apart.
  • 3 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed de taartvormpjes met het deeg en verdeel de vulling erover. Leg de appel, peer en rozijnen erop.
  • 4 Smelt de rest van de boter en strijk deze over het fruit. Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Laat helemaal afkoelen en garneer met een quenelle van slagroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 9 gram