6 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Luiks stoofvlees

Luiks stoofvlees

ingrediënten


25 min
6 personen
2 eetlepels diepvriespeterselie
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 fles donker bier

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter vleesfond
400 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

5 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram magere runderlap
1 kilogram hamlap
75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin in 5 minuten.
  • 2 Voeg de uien, wortel en bleekselderij toe en bak ze even mee.
  • 3 Giet de bouillon erbij en voeg peper, zout, paprikapoeder, tijm, laurier en mosterd toe. Stoof bij gebruik van hamlappen zachtjes 20 minuten, bij runderlappen 75 minuten.
  • 4 Voeg het bier en de honing toe en stoof nog 15 minuten. Meng de maïzena of bloem door de room, roer het mengsel door de stoofpot en bind de saus ermee op een lage stand.
  • 5 Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met gekookte aardappelen of grof bruinbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 40 gram