- 1 Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en de suiker met een snufje zout.
- 2 Mix in een andere kom de ricotta, melk en het eigeel. Roer het bloemmengsel door de ricottamix en maak er een egaal beslag van.
- 3 Klop de eiwitten stijf met de hand of een mixer. Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag. Roer vervolgens de helft van de blauwe bessen erdoor.
- 4 Verhit een koekenpan, voeg een klontje boter toe en schep wat beslag in de pan. Het zijn ‘pancakes’, dus moeten het kleine, dikke pannenkoekjes worden. Bak ze in ongeveer 3-4 minuten rondom goudbruin.
- 5 Serveer de pannenkoekjes met de extra ricotta, de overige blauwe bessen en stroop of honing.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.