4 personen
uitdagend
40 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Luchtige groentebeignets in bierbeslag

Luchtige groentebeignets in bierbeslag

ingrediënten


40 min
4 personen
500 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter pils

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 groot ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

200 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Blancheer de bloemkool 2 minuten in kokend water met zout. Giet af en spoel onder koud water af. Laat goed uitlekken. Meng alle groenten in een kom met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • 2 Klop het eiwit in een brandschone kom stijf. Klop in een andere grote kom de bloem en het bier door elkaar. Klop de eidooier en knoflook erdoor tot een glad beslag en breng op smaak met zout en peper. Spatel het eiwitschuim voorzichtig erdoor tot alles goed is gemengd.
  • 3 Verhit intussen de olie in een hoge pan tot een druppel van het beslag direct gaat bruisen en blijft drijven. Verwarm de oven voor op 60ºC. Haal steeds een paar stukjes groenten door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie. Frituur in 2-3 minuten licht goudbruin en schep met een schuimspaan uit de olie. Laat kort uitlekken op keukenpapier en frituur de volgende portie. Houd de gefrituurde groenten tussendoor eventueel warm en knapperig in de verwarmde oven.

bereidingstip

Lekker met een mosterdmayo van 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel Griekse yoghurt en 1 eetlepel grove mosterd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 11 gram