gemiddeld
40 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Loempia van filodeeg met kip en zoete aardappel

Loempia van filodeeg met kip en zoete aardappel

ingrediënten


40 min
2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

8 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 kipfilet

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

100 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit 1 eetlepel olie en roerbak hierin de aardappelblokjes gaar.
  • 2 Voeg de gember, knoflook en kipfilet toe en roerbak een paar minuten tot de kip gaar is.
  • 3 Roer de rode peper en bosui erdoor, breng op smaak met zout of vissaus en laat afkoelen. Houd het filodeeg afgedekt, het droogt snel uit waardoor het breekt.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel de vulling in 8 porties. Bestrijk steeds 1 vel deeg licht met olie. Vouw het vel dubbel en leg in de breedte een portie vulling erop. Bestrijk de randen van het deeg met olie. Vouw de zijkanten van het deeg over de zijkanten van de vulling en rol van onder naar boven op tot een stevige loempiarol.
  • 5 Leg de loempia’s met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk rondom licht met olie en bestrooi met de sesam. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 7 gram