4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Loaded zoete aardappel met broccoli en spek

Loaded zoete aardappel met broccoli en spek

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

250 gram zure room

dit product is niet beschikbaar

100 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

400 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel knoflookpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes van 2 cm. Schep de aardappelpartjes om met het paprikapoeder, knoflookpoeder en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verdeel de partjes over de met bakpapier beklede bakplaat, maar houd ruimte vrij voor de broccoli. Rooster ze in 30 min. lichtbruin en gaar.
  • 3 Schep de broccoli om met 1 el olijfolie. Rooster de broccoli de laatste 15 min. met de aardappelpartjes mee. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak het spek in 4 min. knapperig uit.
  • 4 Verdeel de zoete aardappelpartjes over 4 borden. Verdeel de broccoli en een flinke lepel zure room erover. Verkruimel het ontbijtspek grof erboven en bestrooi met de bieslook.

bereidingstip

Vervang het spek door rul gebakken gehakt met gyroskruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 476 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr