2 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Linguine di cari uccellini

Linguine di cari uccellini

ingrediënten


15 min
2 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

100 gram linguine
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

4 grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit de boter en fruit hierin de sjalot in een paar minuten glazig. Voeg de room toe en breng aan de kook. Breng op smaak met citroenrasp en -sap. Neem de pan van de warmtebron en laat staan tot later gebruik.
  • 2 Kook de pasta beetgaar. Giet af en vang een kopje van het kookwater op.
  • 3 Dep intussen de garnalen goed droog met keukenpapier en bestrooi met zout en chilipeper. Verhit de olie en bak hierin de garnalen om en om aan. Voeg de knoflook toe en bak heel kort mee. Houd even warm onder een deksel.
  • 4 Schep de pasta door de citroenroomsaus en warm op een lage stand door. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.
  • 5 Draai met een vork een portie pasta tot een mooi nestje en leg op (voorverwarmde) diepe borden. Bestrooi met een paar flinters Parmezaanse kaas en maal er wat chilipeper over. Leg op elk nestje 2 garnalen.

wijnadvies

Bij dit recept drink je Italiaanse Piravano Pinot Grigio of Bourgogne Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 25 gram