4 personen
uitdagend
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Limoen-vanilleflan

Limoen-vanilleflan

ingrediënten


25 min
4 personen
3 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

3 limoenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 ovenschaaltjes

  • 1 Rasp de schil van 1 limoen en schil deze tot aan het vruchtvlees. Snijd in dunne plakjes. Pers de andere limoenen uit.
  • 2 Breng al het limoensap en de schil aan de kook met de suiker en kook in tot een dikke siroop.
  • 3 Verwijder de schil en verdeel de siroop over de ovenschaaltjes. Leg de plakjes limoen erin.
  • 4 Schraap het merg uit het vanillestokje. Voeg het merg samen met het stokje toe aan de melk en breng aan de kook.
  • 5 Zet de warmtebron laag en laat circa 10 minuten trekken. Verwijder het stokje en laat de melk iets afkoelen.
  • 6 Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de eieren los en klop ze door de melk.
  • 7 Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal en schenk het melkmengsel in de kleine schaaltjes.
  • 8 Giet kokend water in de ovenschaal tot de vormpjes voor 2/3 onder staan.
  • 9 Gaar de flans in 50-60 minuten in het midden van de oven. Laat ze vervolgens minimaal 1 uur volledig afkoelen en zet ze daarna een paar uur in de koelkast.
  • 10 Zet de schaaltjes voor het serveren heel even in een laagje kokend water zodat de flans makkelijk loslaten. Stort de flans op bordjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 9 gram