4 personen
eenvoudig
40 min.
voorgerecht
home recepten Lichte vissoep

Lichte vissoep

ingrediënten


40 min
4 personen
500 gram diepvrieskoolvisfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram diepvrieskabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

1 liter visbouillon van tablet
100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 kleine venkelknol
10 draadjes saffraan

dit product is niet beschikbaar

1 takje verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappelschil
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui lichtbruin. Voeg de knoflook, sinaasappelschil, laurierblad, thijm, saffraan en venkel toe en bak op zacht vuur nog 5 minuten mee.
  • 2 Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe en bak nog enkele minuten tot de tomatenstukjes zacht zijn en uit elkaar vallen.
  • 3 Giet de wijn en bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
  • 4 Haal het laurierblad, de tijm en de sinaasappelschil eruit en pureer de soep met een staafmixer.
  • 5 Zeef de soep boven een andere pan of kom en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Leg de stukjes vis in de soep en laat nog 10 minuten tegen de kook aan pocheren.

wijnadvies

Helemaal Zuid-Frankrijk. Een Provence rosé is perfect. Ook voor wit kunnen we daar terecht. Opwindende combinatie: met viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr