4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Lichte pompoensoep met tomaat, sambal-olie en cashewnoten

Lichte pompoensoep met tomaat, sambal-olie en cashewnoten

ingrediënten


20 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal manis

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

staafmixer

  • 1 Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui glazig. Voeg de specerijen toe en fruit 1 minuut mee op een lage stand. Voeg de pompoen, tomaatjes en bouillon toe en kook alles op middelhoge stand in circa 15 minuten gaar.
  • 2 Roer intussen de sambal met de zonnebloemolie en het citroensap los in een kommetje. Pureer de soep helemaal glad. Serveer de pompoensoep in kommen en besprenkel met de sambalolie. Bestrooi met de cashewnoten en bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 5 gram