4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Lentestamppot met chipolata

Lentestamppot met chipolata

ingrediënten


25 min
4 personen
200 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

1 handje bieslook

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 chipolataworstjes

dit product is niet beschikbaar

4 runderbraadworsten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de erwten toe. Giet af en bewaar wat kookvocht.
  • 2 Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de worstjes in circa 8 minuten rondom gaar en goudbruin.
  • 3 Stamp de aardappels en erwten met de crème fraîche, bieslook en wat kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg in delen de veldsla toe en warm goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Serveer de stamppot met de worstjes en giet een beetje van het bakvet erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 26 gram