4 personen
gemiddeld
55 min.
hoofdgerecht
home recepten Lenteratatouille met rozemarijnaardappels

Lenteratatouille met rozemarijnaardappels

ingrediënten


55 min
4 personen
6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rozemarijnnaaldje

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

4 grote aardappels

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

2 groene paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 ovenschalen

2 braadsledes

  • 1 Verwarm de ovengrill. Halveer de paprika's. Verwijder de zaadjes en leg de helften met de schil aan de bovenkant op een bakplaat.
  • 2 Zet deze onder de hete ovengrill tot het vel donkere plekken vertoont.
  • 3 Doe de paprika's daarna in een plastic zak, laat afkoelen en verwijder daarna de schillen. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 4 Verdeel de groenten over één ovenschaal en leg de plakjes aardappel in de andere schaal. Verdeel er zout en peper over.
  • 5 Bestrooi de groenten met de Italiaanse kruiden en de aardappelen met de rozemarijn.
  • 6 Sprenkel 4 eetlepels olijfolie over de groenten en 2 eetlepels over de aardappelen.
  • 7 Zet de gerechten in het midden van de oven en bak 35-40 minuten tot alles gaar is.

bereidingstip

deze geroosterde groenten smaken lekker bij gegrild vlees of vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 6 gram