- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng 2 eetlepels olijfolie in een ovenschaal met 1 teentje knoflook en de broccoli. Rooster circa 10 minuten in de oven.
- 2 Breng de mascarpone op smaak met zout en peper. Roer de rest van de knoflook erdoor. Bestrijk de pizzabodems met de mascarpone en beleg met de geroosterde broccoli, citroenplakjes en mozzarella. Bak circa 5 minuten in de oven.
- 3 Sprenkel de rest van de olijfolie erover en breek de eieren erop. Bak circa 7 minuten verder in de oven tot de eieren gaar zijn, maar de dooiers nog zacht. Verdeel de pesto erover en garneer met de rucola. Serveer direct.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.