6 personen
eenvoudig
20 min.
brunch
home recepten Lentepasteitje met kipsalade

Lentepasteitje met kipsalade

ingrediënten


20 min
6 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

6 pasteibakjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 kleine sjalot

dit product is niet beschikbaar

75 gram tuinerwten

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

180 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng 180 g kipfilet in 500 ml kippenbouillon (van bouillonblokje) aan de kook, zet de warmtebron laag en kook 10 min. op een lage stand.
  • 2 Neem de pan van de warmtebron en laat de kipfilet in de bouillon afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 3 Laat 75 g tuinerwten (diepvries) in een zeef onder stromend warm water ontdooien. Laat uitlekken. Snipper 1 kleine sjalot fijn.
  • 4 Trek de kip met 2 vorken in stukjes en meng met de erwten, sjalot en 2 el mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • 5 Verwarm de oven voor op 170°C. Verwarm 6 pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de bakjes op 6 borden en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 6 Snijd 2 takjes peterselie fijn. Snijd de 1 citroen in 6 partjes. Vul de pasteibakjes met de kipsalade. Bestrooi met de peterselie en garneer met een partje citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 237 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 10 gram