4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Lauwwarme tuinbonensalade met broccoli en pijnboompitten

Lauwwarme tuinbonensalade met broccoli en pijnboompitten

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

3 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

300 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

300 gram tuinbonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de tuinbonen en broccoli in circa 4 minuten beetgaar. Klop ondertussen de basilicum, ansjovis, citroensap en olijfolie in een keukenmachine tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Schenk de dressing over de tuinbonen en broccoli en roer goed door.
  • 3 Bestrooi met de pijnboompitten, schaaf met een dunschiller krullen Parmezaanse kaas over de salade en serveer direct.

bereidingstip

Wist je dat Zuid-Italianen verse tuinboontjes frituren in olijfolie en ze serveren als lichte snack?


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate