4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Lauwwarme salade niçoise

Lauwwarme salade niçoise

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram olijven

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

7 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

stokbrood

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram tonijnsteaks

dit product is niet beschikbaar

200 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

7 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de sperziebonen op middelhoge stand in circa 5 minuten beetgaar. Bestrijk de tonijnsteaks met 2 eetlepels olie en bak ze in een koekenpan aan beide kanten in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Kook de eieren in 6-7 minuten hard.
  • 2 Rooster de sneetjes stokbrood in een broodrooster. Meng de ansjovisfilets met de azijn, mosterd en rest van de olie. Halveer de sperziebonen. Meng de krieltjes met de tomaatjes, olijven, kappertjes en sperziebonen. Verdeel de salade over kommen en giet de helft van de dressing erover.
  • 3 Trek de tonijnsteaks uit elkaar en leg deze op de salade. Snijd de eieren in kwarten en verdeel over de salade. Giet de rest van de dressing erover en serveer met het stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 31 gram