4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Lauwwarme rijstsalade met geroosterde pastinaak en gepofte knoflook

Lauwwarme rijstsalade met geroosterde pastinaak en gepofte knoflook

ingrediënten


20 min
4 personen
25 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 bosje krulpeterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 bol knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram bospenen

dit product is niet beschikbaar

300 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar

200 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Kook de rijst en laat uitgespreid afkoelen.
  • 3 Schep intussen de pastinaak en wortel om met de olie, zout en peper.
  • 4 Bestrijk de snijvlakken van de knoflook met olie en leg met het snijvlak naar beneden op een bakplaat.
  • 5 Verdeel de groenten eromheen en rooster in de oven in circa 20 minuten beetgaar en goudbruin.
  • 6 Besprenkel de groenten met het citroensap en rooster nog circa 5 minuten verder.
  • 7 Schep de geroosterde groenten, peterselie en pijnboompitten door de rijst.

bereidingstip

Vervang de pastinaak eventueel door blokjes knolselderij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 8 gram