4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Lauwwarme pastasalade met venkel, sinaasappel en zalm

Lauwwarme pastasalade met venkel, sinaasappel en zalm

ingrediënten


20 min
4 personen
1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

300 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter bouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter visfond
100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
300 gram pastaschelpjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar. Schaaf of snijd de venkel in dunne plakjes en voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd toe aan de pasta.
  • 2 Giet af en spoel kort onder warm water om plakken te voorkomen. Laat goed uitlekken.
  • 3 Breng intussen de wijn met de fond aan de kook en laat 1 minuut zachtjes inkoken. Zet de warmtebron helemaal laag en leg vis rustig in de pan.
  • 4 Pocheer de zalm tegen de kook aan in circa 3 minuten gaar en schep met een schuimspaan uit de pan.
  • 5 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Meng de pasta met venkel met de zalm en partjes sinaasappel. Schep de dressing erdoor.

bereidingstip

Deze lauwwarme pasta kan er prima mee door als salade. Spoel de pasta eventueel af onder koud water wanneer je de salade liever iets koeler eet. Of zet voor het serveren een uurtje in de koelkast wanneer je niet meteen aan tafel hoeft. Zo wordt de salade heerlijk fris en kun je hem alvast voorbereiden voor ’s avonds.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 26 gram