- 1 Kook de pasta beetgaar. Schaaf of snijd de venkel in dunne plakjes en voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd toe aan de pasta.
- 2 Giet af en spoel kort onder warm water om plakken te voorkomen. Laat goed uitlekken.
- 3 Breng intussen de wijn met de fond aan de kook en laat 1 minuut zachtjes inkoken. Zet de warmtebron helemaal laag en leg vis rustig in de pan.
- 4 Pocheer de zalm tegen de kook aan in circa 3 minuten gaar en schep met een schuimspaan uit de pan.
- 5 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Meng de pasta met venkel met de zalm en partjes sinaasappel. Schep de dressing erdoor.
bereidingstip
Deze lauwwarme pasta kan er prima mee door als salade. Spoel de pasta eventueel af onder koud water wanneer je de salade liever iets koeler eet. Of zet voor het serveren een uurtje in de koelkast wanneer je niet meteen aan tafel hoeft. Zo wordt de salade heerlijk fris en kun je hem alvast voorbereiden voor ’s avonds.