- 1 Kook de parelgort volgens de aanwijzingen op de verpakking met de groentebouillontablet. Giet af en laat goed uitlekken.
- 2 Blancheer de kool circa 2 minuten in water met zout. Giet af en spoel kort onder koud water. Snijd intussen de appel in gelijke schijfjes.
- 3 Meng in een grote schaal de warme parelgort met de witte kool en schep de rozijnen, appel, noten en kaas erdoor.
- 4 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de salade en serveer direct.
bereidingstip
Je vindt parelgort in het schap in de buurt van de rijst. Vervang het in deze salade eventueel door pasta in kleine vormpjes of door parelcouscous.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.