2 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Lasagnette met worst en ricotta

Lasagnette met worst en ricotta

ingrediënten


20 min
2 personen
2 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

125 gram ricotta
1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram Italiaanse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

2 braadworsten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de lasagnebladen in de lengte in 4 linten. Kook de pasta in 4 minuten beetgaar en roer de linten los met een pollepel.
  • 2 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het worstvlees in circa 2 minuten goudbruin. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met zout en peper en laat 5 minuten pruttelen.
  • 3 Roer de pastalinten door de saus. Verdeel de ricotta in kleine bergjes over de pan en bestrooi met de basilicum. Besprenkel naar smaak met extra olijfolie.

bereidingstip

Snijd je koelverse lasagnebladen in brede linten dan krijg je lasagnette. Net iets handzamer dan lasagne en je hoeft er ook geen perfecte laagjes mee te maken. Snijd je de linten nog iets minder breed dan wordt het pappardelle en wanneer je ze nog smaller maakt tagliatelle, Allemaal dezelfde basis, allemaal net even anders! Niet qua smaak, maar wel in je mond. Kies dus zelf wat jouw favoriet is!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 910 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 96 gram
eiwit 40 gram