- 1 Snijd de lasagnebladen in de lengte in 4 linten. Kook de pasta in 4 minuten beetgaar en roer de linten los met een pollepel.
- 2 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het worstvlees in circa 2 minuten goudbruin. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met zout en peper en laat 5 minuten pruttelen.
- 3 Roer de pastalinten door de saus. Verdeel de ricotta in kleine bergjes over de pan en bestrooi met de basilicum. Besprenkel naar smaak met extra olijfolie.
bereidingstip
Snijd je koelverse lasagnebladen in brede linten dan krijg je lasagnette. Net iets handzamer dan lasagne en je hoeft er ook geen perfecte laagjes mee te maken. Snijd je de linten nog iets minder breed dan wordt het pappardelle en wanneer je ze nog smaller maakt tagliatelle, Allemaal dezelfde basis, allemaal net even anders! Niet qua smaak, maar wel in je mond. Kies dus zelf wat jouw favoriet is!