4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Lasagnette met kikkererwten, salami en salie

Lasagnette met kikkererwten, salami en salie

ingrediënten


35 min
4 personen
1 handje Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram ricotta
300 gram lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar

400 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

bosje verse salie
200 gram salami

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de salami op een hoge stand knapperig. Voeg de salie toe en bak deze circa 1 minuut mee. Schep vervolgens de salami en salie uit de pan en houd apart.
  • 2 Zet de pan met het bakvet terug op de warmtebron op een lage stand. Voeg de tomatenblokjes, oregano en kikkererwten toe. Breng op smaak met zout en peper en laat 20 minuten pruttelen.
  • 3 Snijd de lasagnebladen in de lengte in 4 linten en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en roer deze door de tomatensaus.
  • 4 Serveer met de salami, salie, ricotta en Parmezaanse kaas erop of erbij.

bereidingstip

Deze lasagnette is ook lekker met een mengsel van kikkererwten, kapucijners en witte bonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 29 gram