4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Lasagne van aubergine

Lasagne van aubergine

ingrediënten


40 min
4 personen
12 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

mespunt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

mespunt chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën volkorenbrood

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën meergranenbrood

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde noten

dit product is niet beschikbaar

1 middelgrote ui
3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Bestrijk de aubergineplakken dun met olijfolie en rooster ze 2 minuten per kant in een hete grill- of koekenpan.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  • 3 Schep de noten, het broodkruim en het chilipoeder erdoor en roerbak circa 2 minuten.
  • 4 Bestrooi de aubergineplakken met zout en peper en bestrijk ze met crème fraîche. Leg 1 laag in een schaal. Verdeel hierover een laagje noten-broodmengsel en leg daar tomatenreepjes op.
  • 5 Herhaal deze laagjes en dek de bovenkant af met aubergine. Garneer met tomatenreepjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1050 kcal
vet 91 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 20 gram