- 1 Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Laat de saffraan weken in de wijn.
- 2 Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe aan de uien en fruit nog 1 minuut. Blus af met de wijn met saffraan en voeg de tomatenblokjes toe.
- 3 Laat de saus op middelhoge stand circa 10 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan.
- 4 Breng de saus op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Roer er een paar eetlepels mascarpone doorheen.
- 5 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een ovenschaal met een lepeltje saus en leg hier 4 lasagnevellen op.
- 6 Schep er een paar lepels saus op en beleg met de gerookte zalm.
- 7 Herhaal dit 2 keer met pastavellen, saus en repen visfilet en eindig met een laag pastavellen.
- 8 Roer de overige mascarpone los met het ei, het citroensap en de -rasp. Giet dit over de pastavellen en bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en bruin in de oven.