4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Lasagne met gehakt en kaas-yoghurtsaus

Lasagne met gehakt en kaas-yoghurtsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
200 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

basilicum

dit product is niet beschikbaar

bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

125 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de lasagnebladen (circa 20 stuks) circa 3 minuten. Giet ze af en spoel af.
  • 2 Besprenkel met olijfolie en leg ze terug in de warme pan. Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en paprika 3-4 minuten.
  • 3 Voeg het gehakt en de rozemarijn toe en bak het gehakt rul. Blus af met de rode wijn en giet de tomatensaus erbij.
  • 4 Laat circa 10 minuten koken en iets verdampen. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe.
  • 5 Meng voor de kaassaus de Parmezaanse kaas met de mozzarella, basilicum en yoghurt. Bouw de lasagne op in diepe borden: schep een beetje warme gehaktsaus in het bord.
  • 6 Leg daarop een lasagneblad, eventueel gehalveerd, met daarop gehaktsaus, een klein beetje kaassaus en weer een lasagneblad. Herhaal dit en eindig met een laag saus. Garneer met basilicum en rozemarijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1175 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 116 gram
eiwit 62 gram