4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
home recepten Lasagne al forno

Lasagne al forno

ingrediënten


60 min
4 personen
snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

500 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

glas rode wijn
250 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

250 gram braadworsten

dit product is niet beschikbaar

250 gram saucijzen

dit product is niet beschikbaar

200 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 pakken lasagnevellen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Ontvel de verse worst en verbrokkel het vlees.
  • 2 Fruit voor de tomatensaus de ui, wortel en bleekselderij 3-5 minuten in een scheutje olijfolie in een braadpan.
  • 3 Voeg het gehakt en de worst toe en bak het rul.
  • 4 Schenk de wijn erbij en laat de alcohol verdampen.
  • 5 Voeg de gezeefde tomaten, het laurierblaadje, zout en peper toe.
  • 6 Doe het deksel op de pan en laat de saus circa 30 minuten pruttelen.
  • 7 Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut.
  • 8 Schenk de melk er beetje bij beetje bij. Roer goed zodat er geen klontjes ontstaan.
  • 9 Blijf roeren tot de saus bindt in 4-5 minuten.
  • 10 Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • 11 Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal in.
  • 12 Schep een laagje tomatensaus en bechamelsaus in de schaal.
  • 13 Leg er een laag lasagnevellen op. Schep op de lasagnevellen een laag tomatensaus en bechamelsaus. Ga zo verder tot de ingrediënten op zijn.
  • 14 Eindig met een laag tomatensaus en bechamelsaus. Verdeel de mozzarella over de lasagne.
  • 15 Bak de lasagne 30-35 minuten in het midden van de oven.
  • 16 Haal de lasagne uit de oven en serveer.

bereidingstip

Vervang mozzarella door geraspte pecorino.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1125 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 123 gram
eiwit 58 gram