gemiddeld
45 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
home recepten Langzaam geroosterd varkensvlees met gestoomde broodjes

Langzaam geroosterd varkensvlees met gestoomde broodjes

ingrediënten


45 min
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

300 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

500 gram schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde chilipeper
1 theelepel vijfkruidenpoeder
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

stoommandje

stoompan

  • 1 Knip 12 stukjes bakpapier van 10x10 cm.
  • 2 Maak 12 balletjes van het brooddeeg en rol deze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ovaaltjes. Bestrijk het deeg licht met olie en klap de ovale broodjes dubbel tot halvemaantjes.
  • 3 Leg elk balletje op een stukje bakpapier en laat afgedekt nog 30 minuten rijzen.
  • 4 Vul een pan voor 1/3 met water en breng aan de kook. Leg een aantal broodjes in een stoommandje (zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is zodat de stoom erdoor kan) en stoom de broodjes in circa 15 minuten gaar. Herhaal totdat alle broodjes zijn gestoomd.
  • 5 Trek het vlees uit elkaar met 2 vorken en meng wat van het kookvocht erdoorheen.
  • 6 Serveer het vlees op een gestoomd broodje en bestrooi met de koriander. Lekker met reepjes zoetzure komkommer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 11 gram