gemiddeld
45 min.
tussendoortje
home recepten Lama-koekjes

Lama-koekjes

ingrediënten


45 min
sprinkels, gebaksdecoratie

dit product is niet beschikbaar

1 witte glazuurstift

dit product is niet beschikbaar

1 rode glazuurstift

dit product is niet beschikbaar

1 chocolade glazuurstift

dit product is niet beschikbaar

1 zakje wit glazuur

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot circa een halve cm dik. Snijd met behulp van een sjabloon lama-vormpjes uit het deeg.
  • 2 Leg de koekjes op de bakplaat en bak in de oven in circa 12 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen.
  • 3 Bereid intussen het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de koekjes met het witte glazuur en laat drogen.
  • 4 Teken vervolgens met de bruine glazuurstift gezichtjes op de koekjes. Versier de lama’s verder met de gekleurde glazuurstiften en gebaksdecoratie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 3 gram