10 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Laagjestaart met vanille-mascarpone en zomerfruit

Laagjestaart met vanille-mascarpone en zomerfruit

ingrediënten


35 min
10 personen
1 handje muntblaadje

dit product is niet beschikbaar

300 gram gemengd zomerfruit

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels aardbeienjam

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

400 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

225 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

4 grote eieren

dit product is niet beschikbaar

225 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

225 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 taartvormen

taartrooster

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng in een kom de boter met de suiker, eieren, het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder tot een egaal beslag.
  • 2 Verdeel het beslag over de ingevette bakvormen en bak in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de cakes goed afkoelen op een rooster.
  • 3 Klop intussen met een mixer de mascarpone met de vanillesuiker zacht en luchtig. Bestrijk 1 cake met de aardbeienjam. Schep de helft van de mascarpone en wat fruit erop.
  • 4 Leg de andere cake erbovenop, bestrijk met de rest van de mascarpone en verdeel het overige fruit en wat munt erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 8 gram