6 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
home recepten La Bandera Dominicana

La Bandera Dominicana

ingrediënten


60 min
6 personen
300 gram Surinaamse rijst
300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 vleesbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

2 groentebouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse koriander
pompoen

dit product is niet beschikbaar

2 blikken bruine bonen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 bol knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

bosje verse koriander
1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels korianderzaden
3 eetlepels verse oregano

dit product is niet beschikbaar

6 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter blanke azijn

dit product is niet beschikbaar

3 limoenen

dit product is niet beschikbaar

6 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie, voeg de bruine suiker toe en laat licht karamelliseren. Voeg de kip toe en bak deze rondom goudbruin.
  • 2 Bak de tomatenpuree circa 1 minuut mee. Voeg het overgebleven marinadevocht, 250 ml water, de koriander en zout en peper naar smaak toe. Stoof zachtjes 30 minuten.
  • 3 Snijd intussen voor de bonensaus 1 puntpaprika, zonder zaadjes, in blokjes en halveer de andere puntpaprika.
  • 4 Verhit de olie, fruit hierin de ui, puntpaprikablokjes en tomaten. Voeg de helft van de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  • 5 Schep de paprikapoeder, oregano, de rest van de knoflook, de bruine bonen, 1,5 liter water, de pompoen, halve puntpaprika’s, het bosje koriander, de bouillonblokjes en peper toe. Kook zachtjes 25-30 minuten.
  • 6 Haal de koriander en halve puntpaprika’s eruit. Voeg de gezeefde tomaten toe.
  • 7 Druk voor de binding met de bolle kant van een soeplepel een beetje van de bonen en pompoen fijn. Laat de saus iets indikken.
  • 8 Kook intussen de rijst. Serveer de gerechten naast elkaar.

bereidingstip

Serveer er avocadopartjes, bestrooid met een beetje zout, en gebakken banaan bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 46 gram