4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Kwarktrifle met stoofpeertjes

Kwarktrifle met stoofpeertjes

ingrediënten


25 min
4 personen
4 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

50 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter rode bessensap

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram stoofpeer

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

200 gram speculaasjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram kandijkoekjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

500 gram kwark

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de stoofpeertjes in stukjes. Klop de kwark los met de kaneel. Schep een laagje koekkruimels in 4 glazen. Verdeel daarover een laag stoofpeertjes en daarover de kaneelkwark. Leg nog wat peertjes erop.
  • 2 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin en strooi over de trifle.

bereidingstip

Stoofpeertjes over van dit recept? Serveer ze als compote bij een vleesgerecht of als dessert met roomijs, Griekse yoghurt of kwark.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 21 gram