gemiddeld
20 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Kruidnotentruffels

Kruidnotentruffels

ingrediënten


20 min
200 gram melkchocolade

dit product is niet beschikbaar

200 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

75 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

200 gram kruidnoten

benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Meng de kruidnootkruimels met de sinaasappelrasp (houd wat achter voor de garnering), kaneel, roomkaas en boter. Rol balletjes van het mengsel en zet minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
  • 2 Smelt de chocolade au bain-marie.
  • 3 Doop de koude balletjes in de gesmolten chocolade. Leg op een met folie bekleed bord en zet terug in de koelkast om weer op te stijven. Bestrooi met sinaasappelrasp.

bereidingstip

Een restje kruidnoten en kapotte speculaasjes zijn perfect voor deze kruidnotentruffels. Zo maak je echt alles tot op de laatste kruimel op. Deze truffels zijn trouwens ook heel lekker met andere koekjes, zoals kandijkoeken of haverkoekjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 95 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 1 gram