4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Kruidige zoete-aardappelsalade met gegrilde biefstuk

Kruidige zoete-aardappelsalade met gegrilde biefstuk

ingrediënten


40 min
4 personen
2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

600 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Klop de mayonaise met 1 eetlepel olijfolie, de citroenrasp, -sap, kappertjes, olijven en groene kruiden tot een saus. Snijd de lauwwarme aardappels in blokjes en schep ze door de saus. Breng op smaak met peper.
  • 2 Verhit de grillpan. Strijk met een mes de marinade van de biefstukken en bewaar deze. Gril het vlees 1 minuut aan beide kanten. Voeg de marinade toe en bak nog een halve minuut mee. Serveer de biefstuk direct en giet de jus erover. Serveer met de aardappelsalade. Lekker met een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 31 gram