4 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht
home recepten Kruidige zoete aardappelpartjes met aioli

Kruidige zoete aardappelpartjes met aioli

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram aioli
2 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

theelepel knoflookpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijn

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel milde paprikapoeder

benodigdheden

barbecue

aluminium grillschaal

  • 1 Meng voor de rub het paprikapoeder met de chilipoeder, de komijn, het knoflookpoeder en de tijm.
  • 2 Meng de zoete aardappelpartjes met de rub en de olijfolie. Voeg zout naar smaak toe. Verdeel over een aluminium grillschaal.
  • 3 Rooster de aardappelpartjes op een matig hete barbecue in ca. 15 min. bruin en gaar. Keer ze regelmatig en sluit de barbecue eventueel met een deksel.
  • 4 Schep de gegrilde zoete aardappelpartjes over op een andere schaal. Bestrooi met de peterselie en serveer met de aioli om te dippen.

bereidingstip

Deze rub is ook lekker voor rund- of lamsvlees, bloemkool en pompoen.. Voeg aan de originele rub geen zout toe, zo kun je per gerecht de hoeveelheid zout bepalen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 369 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr