4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Kruidige vegastoof met abrikozen

Kruidige vegastoof met abrikozen

ingrediënten


15 min
4 personen
1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram vegetarische stukjes

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 snufje chilipepervlokken
100 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

2 koolrapen
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een stoofpan en fruit hierin de ui op een lage stand in circa 5 minuten zacht en kleverig. Voeg de knoflook en koolraap toe en roerbak een paar minuten mee.
  • 2 Voeg de abrikozen, chilipeper en specerijen toe en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat afgedekt circa 10 minuten stoven op een lage stand.
  • 3 Voeg de vegetarische stukjes toe en stoof nog 5 minuten. Bestrooi het gerecht met de peterselie en serveer direct.

bereidingstip

Vervang in dit recept de koolraap door blokjes geschilde knolselderij of winterwortel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 5 gram