4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Kruidige aardappelsalade met radijs en yoghurtdressing

Kruidige aardappelsalade met radijs en yoghurtdressing

ingrediënten


40 min
4 personen
4 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 bos radijsje

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

600 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in de schil in 20-25 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 2 Pel de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Schep in een grote kom om met de ui, radijs en groene kruiden.
  • 3 Klop een dressing van de azijn, mosterd, olie en yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de aardappelsalade en laat minimaal 30 minuten afgedekt op smaak komen buiten de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 4 gram