4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao

Kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao

ingrediënten


20 min
4 personen
400 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

2 grote tomaten
1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

60 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram magere runderlappen

  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan.
  • 2 Fruit de ui en knoflook in het bakvet. Schep de komijn, koriander, kaneel, rode peper en wortel erdoor en bak even mee.
  • 3 Schep de tomaat en cacao erdoor en bak 3-4 minuten.
  • 4 Schep het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • 5 Laat op een lage stand circa 2 uur zachtjes stoven.
  • 6 Roer circa 15 minuten voor het einde van de stooftijd de bonen erdoor en verwarm mee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 34 gram