uitdagend
30 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Kruidensoufflé met geitenkaas

Kruidensoufflé met geitenkaas

ingrediënten


30 min
1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 handje bieslook

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram harde geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 (ramequin)bakjes

4 ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Laat de boter op een lage stand smelten in een pannetje.
  • 2 Voeg de bloem toe en blijf roeren tot een roux. Schenk al roerend de melk erbij.
  • 3 Laat de saus even pruttelen en roer vervolgens de geitenkaas erdoor. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is en laat circa 3 minuten afkoelen.
  • 4 Roer de eidooiers en kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot stijve pieken.
  • 5 Schep het kaasmengsel in een ruime kom en spatel het eiwit voorzichtig in twee delen door het kaasmengsel. Roer niet te lang.
  • 6 Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes en strijk de bovenkant glad. Strijk vervolgens met de punt van een mes langs de rand van de schaaltjes, zodat de soufflés beter kunnen rijzen.
  • 7 Bak in de oven in circa 20 minuten luchtig en goudbruin (open de ovendeur tussendoor niet!). Serveer de soufflé direct uit de oven. Lekker met gekonfijte tomaatjes (zie tip).

bereidingstip

Verwarm voor gekonfijte tomaatjes 150 ml olijfolie met 2 teentjes ongepelde knoflook en 1 eetlepel suiker in een steelpannetje en roer door. Voeg 250 gram cherry-/kerstomaatjes toe en laat circa 15 minuten pruttelen. Schep halverwege voorzichtig om. Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 19 gram