8 personen
eenvoudig
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Kruidenpoffertjes met toppings

Kruidenpoffertjes met toppings

ingrediënten


25 min
8 personen
80 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

10 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

10 gram bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

400 gram poffertjesmix

  • 1 Bereid het poffertjesbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en eieren. Roer de kruiden, citroenrasp, zout en peper erdoor.
  • 2 Verhit een beetje boter in een grote koekenpan en bak 8-10 poffertjes van een deel van het beslag. Keer als de poffertjes bijna gestold zijn en bak nog 1 min. Leg de poffertjes op een grote schaal. Bak op dezelfde manier met de rest van boter en het beslag poffertjes.
  • 3 Serveer de poffertjes met de toppings. Zo kan iedereen zelf zijn poffertjes beleggen.

bereidingstip

Als toppings kan je de volgende ingrediënten gebruiken: . 100 g ricotta + 150 g gerookte kipfilet, in plakjes . 250 g hummus + 150 g gegrilde paprika, in reepjes + tuinkers. 100 g verse pesto + 80 g mortadella + 100 g zwarte olijvenplakjes. 1 warmgerookte zalmmoot, in stukjes + 125 g crème fraîche + 4 snackkomkommers, in plakjes + citroenrasp


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 8 gram