uitdagend
35 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Kroketten maken

Kroketten maken

ingrediënten


35 min
frituurolie

dit product is niet beschikbaar

125 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

30 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram runderpoelet

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 kleine winterwortel

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

keukenpapier

  • 1 Breng de bouillon met de wortel, ui, laurier en tijm aan de kook. Voeg het vlees toe en laat zachtjes circa 1 uur garen.
  • 2 Zeef de bouillon en meet 200 ml af. Snijd het gare vlees fijn. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Gaar even en voeg al roerend de bouillon in gedeelten toe tot een dikke saus ontstaat.
  • 3 Schep het vlees door de saus en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de ragout op een groot ingevet bord. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Verhit de frituurolie tot 180ºC. Klop in een diep bord de eieren los met 2 eetlepels water. Strooi het paneermeel op een plat bord. Verdeel de afgekoelde ragout in 8 porties en vorm er met 2 vochtige lepels 8 kroketten van. Wentel door het paneermeel en rol er met de hand steeds een stevige kroket van. Wentel de kroketten door het ei en daarna weer door het paneermeel. Zet ze eventueel in de koelkast om op te stijven.
  • 5 Frituur de kroketten met 4 stuks tegelijk in 4-5 minuten goudbruin en krokant. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 13 gram