gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Krokante kokosgarnalen met mangodip

Krokante kokosgarnalen met mangodip

ingrediënten


25 min
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

25 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

50 gram fijn broodkruim

dit product is niet beschikbaar

50 gram panko

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

300 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

300 gram cocktailgarnalen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

8 cocktailprikkers

  • 1 Besprenkel de garnalen met het limoensap. Verdeel de bloem over een diep bord. Klop de eieren met zout en peper los in een tweede bord. Meng de limoenrasp met de panko en kokos in een derde bord.
  • 2 Pureer voor de dip de mango met de chilisaus en sinaasappelsap. Roer de koriander erdoor.
  • 3 Verhit de frituurolie tot 160ºC. Haal de garnalen eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermengsel. Frituur de garnalen in porties in circa 2 minuten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de garnalen met de mangodip.

bereidingstip

Neem grote garnalen uit de diepvries, laat ontdooien en dep goed droog.. Vervang het sinaasappelsap in de dip door kokosmelk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 10 gram