gemiddeld
30 min.
lunch
home recepten Krokante kipfingers met nectarinesalsa

Krokante kipfingers met nectarinesalsa

ingrediënten


30 min
2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tabasco
1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

3 nectarines

dit product is niet beschikbaar

125 gram fijn broodkruim

dit product is niet beschikbaar

150 gram pinda’s

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie tot 180°C. Strooi de bloem in een diep bord. Haal de kiprepen door de bloem.
  • 2 Meng de kerriepoeder door de eieren en giet dit mengsel in een diep bord. Haal de bebloemde kiprepen erdoor.
  • 3 Meng de pinda's met het broodkruim. Haal de kip erdoor. Druk de buitenste laag goed aan en zet de kip 15 minuten in de koelkast.
  • 4 Meng intussen de ingrediënten voor de salsa.
  • 5 Frituur enkele kiprepen tegelijk in circa 3 minuten goudbruin en gaar.
  • 6 Laat ze goed uitlekken en afkoelen in een vergiet bekleed met keukenpapier. Serveer ze koud met de salsa.

bereidingstip

Serveer de kipfingers in een puntzakje van bakpapier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 49 gram