4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Krokante kipburgers met ovenfriet en koolsla

Krokante kipburgers met ovenfriet en koolsla

ingrediënten


30 min
4 personen
2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

4 hamburgerbroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 kipschnitzels

dit product is niet beschikbaar

4 plakken ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 flesje caesardressing

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte kool

dit product is niet beschikbaar

300 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

200 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

700 gram ovenfriet

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de friet over de bakplaat en bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
  • 2 Meng de rodekool en spitskool in een kom en roer circa 6 eetlepels dressing, zout en peper erdoor.
  • 3 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de plakken ontbijtspek aan beide kanten knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de kipschnitzels in het bakvet in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
  • 4 Leg de hamburgerbroodjes de laatste 3 minuten naast de friet in de oven. Beleg de broodjes met wat koolsla. Leg een kipschnitzel, tomaat en ontbijtspek erop en besprenkel met wat extra dressing. Serveer met de rest van de koolsla en de ovenfriet.

bereidingstip

Meng de kool voor dit recept al eerder op de dag met de dressing en zet in de koelkast, dan wordt de koolsla zachter van structuur.. Eet je geen vis? Check het etiket van het flesje caesardressing of er ansjovis in de ingrediëntenlijst staat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 990 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 118 gram
eiwit 40 gram